Raspuns pentru domnul Krichbaum

In urma declaratiilor presedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, referitoare la coruptia politicienilor din Romania, i-am transmis deputatului german urmatorul drept la replica:

To Mr Gunther Krichbaum, Chairman
Bundestag European Affaires Committee

Dear Mr Krichbaum,

I learned by reading Friday’s press that during your short visit in Romania you stated that in our country there are a lot of “Adrian Nastase”, meaning a lot of powerfull politicians with corruption charges and, furthermore, you mention my name in this context.
I won’t hold against you the fact that, as a member of the Bundestag, you came to Romania expressing opinions about a member of the Romanian Parliament without even knowing him. I won’t hold against you that you mention my name although you obviously don’t know a thing about my case or what are the charges brought against me. Because if you would have, you would perhaps have learned that I resigned from the Parliament in order to let the justice take its course and avoid using the parliamentary immunity as a shield against the law. You would have also learned that in Romania there is a widespread controversy over the “politic dossiers”, if done on politic command or not.
But I cannot ignore that you, as a connoisseur of Romania, are using my name to damage my country’s image. Especially since, as I’ve already told you, for this good reputation I resigned from the Parliament. I’m far from being perfect, mr. Krichbaum, but this doesn’t mean I have to take undeserved punches.
So, I’m sorry to find such a lack of fair-play from a Bundestag member, especially since my mother is a German citizen and my respect for your country has deep roots.
Hoping that you will take your time to make the due corrections in public, as the statement above mentioned I remain,

Sincerely yours
Miron Mitrea
Romanian Senator

Reclame

33 răspunsuri

 1. GOOD Point!! :))

 2. Bravo.
  Multumec ca ati avut curajul sa raspundeti acestui domn, care vad ca habar nu are ca si in Romania pana nu exista o SENTINTA DEFINITIVA exista prezumtia de nevinovatie.

  Marea reforma a justitieri de tip Macovei si basescu a dus la disparitia notiunii de NEVINIOVATIE.
  La noi daca te cerceteaza DNA sau ANI esti automat vinovat.

  Numai la noi un ministru al justitiei si un presedinte spun ca un cetatean trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia.
  \Ne-am ales cu o „reforma” care a pervertit notiunea de justitie.

  Domna Macovei si presedintele nostru pe unde au umblat si cu cine s-au intalnit, nu au facut altceva decat sa vorbeasca de coruptia lui Nastase si Mitrea.

  E trisdt ca am ajuns sa fim tratati ca o republica bananiera, in care poti sa vii si sa spui cine este corupt si cine nu.

  Am ajuns de rasul curcilor.
  E atat de trist ce se intampla.

  De fapt am si eu o curiozutate. La 9 luni de cand ati renuntat la imunitatea parlmentara cei de la DNA au trimis dosarul in instanta?
  Pun pariu ca nu.
  Nu asta este interesul.
  La prima sentinta impotriva DNA in cazul dumneavoastra sau al domnului Nastase, orice incredere in DNA ar dispare complet si s-ar dovedi ca sunt dosare politice.
  Nu cred ca DNA nu are interesul sa trimita dosrele in justitie.

  Dosarul domnului Nastase cu finantarea campaniei are vreo 800-900 de martori. Cred ca le trebuie 5 ani sa-i audieze pe toti.

  Dosarul a fost construit clar cu rea intentie, ca procesul sa se intinda pe cat mai multi ani, ca sentinta sa se dea cat mai tarziu, cand oricum nu va mai conta pentru ca toata cariera politica a domnului Nastase va fi terminata.

  Cred ca asa vor porceda si cu dumneavoastra.

  Sunt de o perversitate cumplita si nimeni nu poate face nimic, cat Basescu este presedinte.

  In instante judecatorii sunt atat de timorati, incat nu prea au curajul sa dea o sentinta impotriva procurorilor.
  Practiv sentintele sunt dictate de procurori.
  S-a dus naibi ideia de procuratura-parchet, adica procurorul este la acelasi nivel cu avocatul.
  La noi, procurorul este asezat alaturi de procuror si de fapt comanda judecatorului.

  V a doresc sa rezistati!

 3. Mircea, Alma ce mai staţi,
  N-o lungiţi, hai protestaţi !
  Zapis unu, zapis doi…
  Ori pe rând, ori amândoi.

  • Rapsodule nu stiu ce vrei sa spui, dar eu cred ca nu e cazukl ca un parlamentar dintr-o alta tara sa-si dea cu parerea depsre parlamentari din alta tara.
   Cred ca suntem o tara cu aceleasi drepturi ca si germania in UE.
   Apoi nu stiu daca chiar un parlamentar german este cel mai potrivit sa ne vorbeasca de CORUPTIE.
   Scandalul Helmuth Khol si a finantarii CDU inca ne sunt proaspete in memorie, ca sa nu vorbim de scandalul fondului de 2 miliarde USD pentru mite ale Siemens.

   Domnii parlamentari germani sa-si faca curat in propria ograda si apoi sa vina sa dea lectii.
   M-am saturat sa fim tratati ca o tara de mana a saptea.

   Ca am de amintit numai un lucru deloc minor – Acordurile PSAL obligatorii in procesul de aderare prin care ni s-a impus privatizarea cu orice pret a industriei strategice a Romaniei.

   Mai rau este ca raul ni se trage de la romansii nostri, profitori – unii de inalte functii in stat (ca basescu) alti ca „sugative” de multi bani din INDUSTRIA luptei anticoruptie (Monica Macoovei si alti „civilisti” de profesie).

   Indivizii astia nu realizeaza ca lupta anticoruptie nu se face barfind Romania in afara tarii, ci facand ceva concret in Romania.
   Nu cred ca in Romania coruptia ar fi mai mare decat in tarile dezvoltate ale UE, ca Italia, Franta sau germania de exemplu.

   Asa ca trebuie sa protestam de cate ori, politicieni straini incep sa se exprime in lucruri care privesc justitia romana si pun etichete ca niste judecatori-dumnezei, numai pentru ca ne trateaza ca pe niste slugi.

   Romanii trebuie sa inteleaga ca UE nu este Inalta Poarta….

 4. As cam paria ca neamtul o sa aplice politica strutului legat de scrisoarea Dumneavoastra – o va ignora pur si simplu.
  Nu de alta, dar nu ceea ce ati scris in ea a vrut el sa scoata in evidenta. Iar el nu fapte cauta, ci „legende urbane”.
  He he, sa nu va mire daca intr-o zi o sa se mai ridice un politician duzinar d’asta de prin Olanda, Belgia, Germania sau chiar UK sa ne infiereze pentru Dracula. Sau pentru Vlad Tepes, ca doar stim cum era portretizat in crinicile germane.

 5. Preferam mărăcini în loc de crini

  Când şulfa înţeleaptă CTP, brutal, ţi-a-ntins
  Cursa cu limba lui Voltaire ş-a lui Shakespeare,
  Sărmane pinguin de Tulcea nu te-ai prins
  Că te-ar fi vrut un vultur călare pe vampir…

  PS Ai luat-o-n mână băietaş, cu ochi albaştri !
  Nu tot ce licăre pe la tv, se-anunţă a fi aştrii.

 6. Kirchbaum= ciresh(pom) (in germana ) 😛

 7. deci tot neamtul e de vina? si de fapt in romania nici nu sunt si nici nu au fost vreodata corupti….

 8. Domnule Mitrea,aveti perfecta dreptate.

 9. Probabil mr. Gunther Krichbaum este un domn distins dintr-o mama si doi tati!

 10. Probabil veti face eforturi pentru ca Romania sa iasa din izolarea diplomatica in care ne-a adus regimul basescu-macovei-tariceanu!
  Trag nadejdea ca, dupa alegerile prezidentiale, nemtii si austriceii nu-si vor mai permite sa trateze Romania ca o tara bananiera! Ca vom afla din cotidianele occidentale despre vizita Presedintelui Romaniei in Franta. Ca nu vom mai fi ciumatii Europei. Ca senatorii romani vor fi respectati de omologii lor occidentali, macar ca in guvernarea 2000-2004, ca parlamentarii germani si austro-bancari nu-si vor mai permite sa comande arestari politice, ca procurorii nu vor mai fi „independenti”, ci vor da socoteala statului roman ca orice angajat patronului sau, nu Inaltei Porti de la Bruxelles!

  plopcupere, nu romanii trebuie sa inteleaga ca Bruxellul nu este Inalta Poarta! Trebuie sa iasa la pensie basestii si antonestii care privesc spre Bruxelles ca spre locul de unde primesc tronul.
  Alt presedinte, la care parlamentarii de la Bruxelles nu se uita ca la servitor!

  • Alex, ca sa fim tratati cu respect in exterior, va trebui sa ne recastigam DEMNITATEA in interior.
   Chiar crezi ca catuala clasa politica va fi capabila sa realizeze acest deziderat?

   In fond ce vor romanii, ca mie imi este tot mai neclar.

   Din ce esenta isi trage puterea basescu?

   Ma intreb daca votantii lor cred ca asta este MODELUL pentru copii lor.

   Ma uimeste pana la disperare aceasta simbioza intre „elite” si Basescu.

   Cand vorbesc de elite nu ma gandesc la „cantaretii” din presa, ci ma gandesc serios la intelectualii din GDS.

   Ce paute avea in comun Plesu sau Liicianu cu Basescu?

   De fapt eu cred ca intelectualitatea aliindu-se cu basescu a tradat Romnai.

   Imi amintesc cu tristete, ca citind jurnalul lui Sebastian am constat ca asa a fost mereu intelectualitatea romana.

   Germanofila si admiratoare a lui Hitler in 1848, rusofila in 1845, si de drepata in 1990 (un lucru nefiresc pentru ca intelectualii ar trebui sa fie de stanga).

   Poate gresesc si generalizez, dar tare mi teama ca Basescu se va realege si inca 5 ani de base, vor perverti prin modelul pe care il ofera cel putin doua generatii.

   • plopcupere, PSD a pierdut in 2004 din exterior. Niste baieti destepti au considerat ca o Romania prea demna in UE nu-i de bine, asa ca au pus la cale „Revolutia portocalie”.
    Patapievici este Guvernatorul Romaniei din paretea Inaltei Porti.

 11. Erata

  Nu stiu de ce au aprut asa ani.
  Este vorba de 1940 si 1945.

  • PS
   Basescu isi trage puterea din exterior.

 12. sunt oarecum off topic dar se accepta…

  Aseara pe TVR1 am urmarit o emisiune aniversara a zilei de 20 mai 1990 , “Duminica Orbului”, primele alegeri libere post-revolutionare. Invitati: Ion Iliescu si radu Campeanu (si Cristian Parvulescu) . Ilici s-a dovdedit ca ramane pentru totdeauna acelasi comunist ticalos, mincinos, farseur, manipulator, nostalgic. Dar, din pacate domnul Radu Campeanu nu s-a aratat mai prejos. I-a cantat in permanenta in struna lui Iliescu, a negat violentele impotriva taranistilor in general si impotriva lui Corneliu Coposu si Ion Ratiu in particular. Isi aminteste numai de confruntari de idei ! Referitor la prezent, amandoi au fost de acord ca nu mai este democratia si armonia de alta data ! Si asta numai datorita presedintelui Basescu, care trebuie neapart schimbat!

  Iata ca adevaratele inrudiri si dorite continuari de colaborare sunt aici, intre PSD si PNL ! L-am revazut si pe Petrica Roman la Sarbatoarea de 1 Decembrie din 1990 cand se infunda de ras la huiduilelile care nu au contenit cat si- a citit Corneliu Coposu splendida sa cuvantare. Astazi individul este acum mare liberal si sfatuitor de taina al “viitorului presedinte al tarii” Crin Antonescu ! Merita toate felicitarile realizatorul emisiunii. Ca si domnul Cristian Parvulescu, pentru biciuirea celor doua mumii purtatoare de ciuma, prin tragerea permanenta a acestora la adevar

  • Stimabile, decenta va castiga.
   Romanii s-au saturat de grobianisme, de lozincarzi si de lovituri sub centura. Uite, ai sa vezi ca discursul fin, bazat pe idei, pe cunstructie va avea succes de data asta.

   PS E drept ca Traian Basescu este intruchparea raului (nu araului imaginar, ci a mizeriri din politica romaneasca), dar se mentine in topul preferintelor numai si numai datorita faptului ca adversarii sai au inteles sa mizeze pe campanie negativa. Care nu merge la nesfarsit.

 13. 1. Nu vor castiga alegerile prezidentiale candidatii care declara ca rolul presedintelui trebuie sa fie unul modest. Poporul nu e idiot sa se deranjeze la urne ca sa voteze pe unii care candideaza doar ca sa ne explice ca de fapt semiprezidentialismul e o boala a democratiei si un presedinte bun e unul irelevant, care are maniere la masa si in rest nu se stie cu ce se ocupa. Alegi direct un presedinte, ca si un primar, ca sa exercite o anumita putere. Puterea lui e si a ta, si nu o dai unuia ca dupa aceea sa o arunce in sant. Votantii nostri tin la alegerea directa a presedintelui pentru ca trag nadejde ca presedintele poate face ceva.

  2. Nu vor castiga alegerile prezidentiale candidatii care se pozitioneaza de partea coruptiei si contra Europei. Puteti spune voi oricat oamenilor ca lupta contra coruptiei a esuat si ca Europa trebuie sa ne dea banii orice am face, ideea nu e populara. Poporul vrea bice de la Bruxelles. Lumea poate crede ca a esuat anticoruptia, dar nu vrea sa renuntam la ea. In plus, e cam clar tuturor din cauza cui a esuat, asa ca a prezenta acest esec ca pe o calamitate naturala, un fel de incalzire globala cu autor necunoscut, nu convinge pe nimeni care are mai multe clase decat votantii lui Victor Ponta, aceasta categorie defavorizata. Oamenii vor banii europeni in kilometri de autostrada si subventii la hectar si, sa ma ierte Dumnezeu, vor sa vada cativa mai corupti care infunda puscaria.

  • Cinstit era sa spui ca ai citat-o pe AMP, neiubitoarea de EBA. Da’ ce are cinstea cu prefectura?!

 14. psd-ist de seama,
  Stimabile, oamenii s-au trezit din visul anticoruptiei iepocii de vis la realitatea cruda si noda: crapa de foame. Romanii au cazut rau de tot din copac, iar, in ziua alegerilor, vor fi lihniti de foame, datori vanduti, fara proprietati, fara persecive. Ca in anii ’90, sau poate mai rau, cand le era rusine ca s-au nascut in Romania.
  Sa va fuduliti bine!

 15. Astea sunt problemele ţării
  dragă domnule senator ardelean

  Prinţul Charles al Marii Britanii e în vizită de aur, pe care a început-o de la Cotroceni unde l-a pilotat pe TB cu privire la Roşia Montana.
  Antena 3 prezintă non stop cele 4 miliarde de penisuri de aur ce vor fi oferite în dar românilor de firma canadiană.
  Prinţul e naşul lui Sidex Galaţi, dacă n-aţi uitat şi are mână bună când este s-o luăm în mână…

 16. d-nule mitrea, ce mai stiti de necolaiciuc? o duce bine acolo pe unde e?

 17. Indiferent de personajul care (o spun doar de dragul discuţiei) l-ar dărâma pe Traian Băsescu, veritabilii câştigători ar fi aceiaşi: oligarhii. Adică nesătuii care în ultimii patru ani n-au adunat atâtea averi câte ar fi adunat dacă Traian Băsescu n-ar fi stat cu ochii pe ei. Pentru că dacă e să facem o descriere a perioadei actuale, am descoperi un lucru surprinzător. Şi anume, că deşi corupţia n-a fost stârpită, ea nici n-a mai înflorit la nivelul demenţial din vremea lui Adrian Năstase. Această constatare explică, de altfel, şi ura viscerală a securisto-oligarho-nesătuilor (perfect dublaţi de slugoii din presă) faţă de cel care, având la dispoziţie doar propria voce şi niciun mijloc mai acătării, n-a permis ca România să devină un deşert al deşerturilor.

 18. În privinţa lui Geoană, ne-am liniştit: el a găsit, în fine, instrumentul care i se potriveşte de minune: lopăţica rosie de plastic. E singura postură cu adevărat convingătoare în care l-am văzut în ultimii ani. Omul era chiar de acolo, de la groapa cu nisip plina de fecale de pisica, perfect adaptat şi concentrat asupra complicatei operaţiuni de a umple remorcuţa camionaşului psdist. Era atât de simpatic, încât îţi venea să-i dai un telefon faimoasei soacre-cu-plăcinte, s-o linişteşti, să nu-şi facă griji: Mirciulică a ajuns, în fine, la locul pe care-l merită

  • psdist de seama, toti prezidentiabilii sunt in campanie electorala si, ca atare, se joaca cu lopatica (cu variatiile pe tema electorala: tunsul oilor, festivitati cu branza si tuica, mici si bere prin tara, ori cruci mari, sa vada tot poporul in fata camerelor de luat vederi). Sunt lucruri absolut normale, cu toate ca baselu declara ca el nu se afla in campanie electorala, ci a fost „invitat”.
   Dintre toate trucurile electorale, cel mai penibil, care sfideaza orice bun-simt este scrisul cu oi cu ocazia vizitei de lucru a baselului. Daca Ceausescu ar fi stiut ca se poate scrie cu oi…
   Si nu mi se pare cel mai grav faptul ca membrii de partid ai PDL au scris cu oi (la urma urmei, asta este Flutur, il stim de cand cu „lumina” electorala! Ci faptul ca presedintele a acceptat un asemenea act de slugarnicie. Orice persoana publica le-ar fi zis oamenilor sai, jenat: „Terminati, mai oamenilor, terminati cu prostiile! Strangeti oile astea astea! Ce-i cu tampenia asta?!” Basescu insa a tinut sa intre in Cartea Recordurilor servilismului.

   Lasand la o parte aspectele de suprafata, pentru mine conteaza prestatia ca politician a candidatilor la prezidentiale: ce a facut Basescu in comparatie cu Geoana, sau Antonescu? Nimic, fecat mitzul, poze, oi, plete in vant si mult, mult circ!

 19. La noi se generalizeaza tot mai mult un fenomen ingrijorator. Ma refer la faptul ca tot mai mult, coruptii, lichelele ce n-ar merita nici macar puscaria sunt exact cei ce urla „coruptii!”. Tupeul este cel ce dicteaza. Tupeul ca tu sa furi, tu sa inseli, tu sa minti si tot tu sa fii cel ce ataca ca uite ce ne fac europenii astia, la noi, romanii cinstiti. Este tupeul unor oameni ce nici oameni nu se pot numi, unii hoti ordinari, altii incompetenti, ca acest severin, un reciclat din politica anilor 90. Niste oameni care dupa 20 de ani nu ne pot arata un teatru nou, o autostrada noua, un baraj nou, orice !!!!! NU au facut nimic, dar urla ca europenii sunt cei ce ii impiedica saracii, sa salveze tara. Halal apostoli ai mizeriei si incompetentei. Si ia zi-mi nea geoana sau nea vanghelie, ca tot sunt curios…de ce pe toate afisele in bucuresti scrie „avem nevoie de oameni ca severin!” ? Unde avem exact nevoie? Hai geoana…..minte-ma frumos, spune-mi cate autostrazi a construit severin asta. Sau cate parcuri a facut el in bucuresti? Poate ca sunteti voi mari cu functii, dar pentru mine tot oameni de nimic ramaneti. Si istoria asa va va aminti. Macar aia sa va fie pedeapsa.

 20. Va propun un nou imn PSD, e gratis pt voi socialistii de cumetrie:

  Jur,
  Sa cresc mare si voinic
  Pe-ntuneric si pe frig
  Fara sa mananc nimic!

  Jur cu mana pe funditza
  Si cu fundul pe olitza
  C-am sa fac un KK mare
  Pentru-a patriei onoare
  Si-am sa fac si-un pipi mic
  Pentru tara si partid

  Afara-i frig,
  In casa-i frig,
  Deschid fereastra larg si strig:
  Iti multumim partid iubit,
  Ca ne-ai calit!

 21. Asemănare în perle

  În interviul acordat lui Cristoiu acum 50 minute de catre
  Elena Băsescu, aceasta a afirmat că seamănă cu tata,
  ceea ce s-a probat în câteva minute, astfel :
  Domnul Preşedinte TB afirmând pe aeroportul din Otopeni,
  la plecarea în Israel, că se va întâlni cu domnul Livini-
  şeful opoziţiei(în realitate o doamnă);
  Domnişoarea EBA confesându-se că “…în relaţia cu
  Hrebenciuc a trăit o situaţie karmatică…”

 22. Întâi Cireşar

  E ziua ta dulce copilă cu buze groase-ntoarse,
  cu multe „perle” la actv ce ţi-au ieşit din cioc,
  (cea mai recentă : să vorbeşti ca micul Boc)
  slobozind gânduri infantile, de esenţă stoarse.

  Cristoiu şi Ciutacu care au fete şi-s părinţi,
  cu mici sugestii de la mogulul vicepreşedinte,
  manieraţi din cale-afară, ca orişice pendinte,
  voit, la interviu, nu te-au cătat prea mult la dinţi.

  Politica e-o şulfă ponosită a celor Karmici,
  putând ades’ să vină, pe chemet, ca o mănuşă
  sau ca baticul roz-bombon la doliu de mătuşă,
  când eşti la trup şi minte mai gol ca ăia mici.

  Doresc : să fi mai talentată decât tare-n tată,
  un zimbru tânăr din Carpaţi să-ţi umple viaţa,
  de poale albe să te ţină fii şi fice, ca dulceaţa,
  să te ţi dreapt-n şa pe armăsar, pură şi nepătată.

 23. Mergeţi cu toţi la vot

  Ca un imparţial ce sunt, mă-ntreabă toţi românii patrioţi:
  pe cine să voteze ei duminică; pe liste par a fi şi unii idioţi.
  Răspuns uşor : NUMAI cu PSD, cu peneleul sigur altădată,
  iar cât priveşte pedel e clar ca ziua , votaţi-l niciodată !

 24. pai bine domnule Mitrea, asa ne fu vorba?

  Adica faceti pe curajosul ca renuntati la imunitate si pe cotite iar incepeti cu magariile cu dosarele si cu avocatii mincinosi. Adica iar faceti tot posibilöul sa va sustrageti justitiei.
  De fapt nici nu ma asteptam la altceva. Lupul si naravul…stiti bine proverbul

  Bleahhh, hai ca deja mi-e scarba… Stiu ca n-o sa lasati aceasta postare dar sper ca macar s-o cititi ( daca nu cumva cei din Kisseleff se ocupa de asa ceva)

  Sa va fie rusine!

  • De ce sa-mi fie rusine stimata doamna ? Pentru ca ma apar in instanta ? Daca va informati mai exact observati ca au disparut din dosar niste inregistrari telefonice facute de procurori. De ce nu le-au lasat acolo ? Asta am intrebat. N-am cerut restituirea dosarului, este treaba judecatorilor sa hotarasca asta. Stati linistita pentru ca n-o sa ma ascund dupa imunitatea parlamentara asa cum n-am facut-o nici pana acum. Sper ca primind aceste precizari veti putea dormi mai linistita. Inainte sa adormiti, insa, v-as intreba totusi ceva, asa, din curiozitate: de ce ma urati atat ? Ma cunoasteti cumva personal ? Mi-ati cunoscut familia ? Cum de sunteti atat de sigura ca adevarurile dumnevoastra sunt singurele valabile pe suprafata pamantului ?
   P.S. Stati linistita ca n-o sa va sterg postarea asa cum vreti dumneavoastra sa faceti cu drepturile mele la aparare si opinie.

 25. Adrisantei necunoscute

  Când de-atâta băutură ţi se clatină „balanţa”,
  mergi ţaţico la culcare, poate-aşa îţi tace clanţa !
  Cată-te la sâni cu grijă, să nu fie scaiva noduri.
  Nu mai da cu bâta-n baltă, îs gătate două coduri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: